De WEC gaat het dak op

De ladder op om te  bekijken wat de potentie aan groene energie is. Zo komen de eerste projecten snel dichterbij! De drie bestuursleden van de Wassenaarse Energie Coöperatie (WEC) hebben de afgelopen week samen met dakeigenaren tientallen strekkende meters dak bekeken en ondertussen van de Wassenaarse uitzichten genoten.

Samen met de adviseur van Soft Energy hebben de bestuursleden een viertal daken geïnspecteerd. Het betreft hier de daken van de American School of The Hague (ASH), het Adelbert College, de Watersportvereniging Wassenaar (WSVW) en de Scouting van Woesik. Vooralsnog zijn de dakoppervlakken van beide scholen geschikt bevonden voor het plaatsen van zonnepanelen. Met de andere twee partners zal worden doorgesproken hoe we mogelijk in de toekomst toch samen kunnen werken. De WEC wil op de schooldaken tussen de 1500 tot 2000 panelen plaatsen die ervoor zorgen dat er circa 500 kilowattpiek aan lokale groene energie door de Wassenaarse aderen gaat stromen. De samenwerking met de organisaties is vastgelegd in een intentieverklaring.

Daarnaast zijn er ook reeds twee transport indicaties door Liander afgegeven, waarin Liander bevestigt dat zij de stroom binnen haar netwerk kan transporteren. De intentieverklaringen en transport indicaties vormen – samen met de berekeningen van Soft Energy-  de basis voor de aanvraag van de Subsidie Coöperatieve Energieopwekking (SCE) van het Rijk. Deze subsidieregeling zal per 1 april 2021 worden opengesteld en de WEC wil een van de eersten zijn die aanspraak maakt op gelden uit deze regeling. Uit deze regeling krijgt de WEC een gegarandeerde marktconforme vergoeding voor de opgewekte stroom.

De WEC heeft de samenwerking met de scholen niet voor niets opgezocht. Ten eerste is het dakoppervlak groot. Ten tweede willen de leden van de WEC een “groene” basis realiseren voor de volgende generaties in Wassenaar. Wassenaarders die aan deze groene toekomst willen bijdragen en geïnteresseerd zijn in een mooi rendement op hun investering kunnen lid worden en deelnemen aan de projecten.
Voor deze eerste groep zonnedaken heeft de WEC circa 150 leden nodig die gezamenlijk ruim 500.000 euro investeren. Precieze getallen met bijbehorend rendement worden de komende weken duidelijk in de berekeningen.

Wil je op de hoogte blijven of lid worden? Vul hier ons contactformulier in.