Dak gezocht

Heb je een groot dak waar veel zonnepanelen op passen?

Wij zijn op zoek naar een- of meerdere stabiele daken in Wassenaar. Laten we samenwerken!

Mogelijk wil je graag zonnepanelen op een groot dak waar je gebruik van maakt, zoals een huurflat of verenigingsgebouw? Ook dan werken we graag samen.

Waarom zonne-energie voor buurtbewoners op je grote dak?

 • Je wilt een bijdrage leveren aan de verduurzaming van Nederland, van Wassenaar en van je gebouw.
 • Je bent geïnteresseerd in een duurzaam imago en een goede relatie met de omgeving.
 • Je wilt zelf zonne-energie opwekken voor eigen gebruik, maar dat rendeert niet of je hebt veel meer plek dan je zelf nodig hebt.

Wanneer is het mogelijk zonne-energie samen met ons op te wekken?

 • Je hebt een groot plat dak, minimaal 500 m2
 • Het dak is jouw eigendom   →   Ben je niet de eigenaar? Lees hieronder.
 • Het dak is minstens 15 jaar beschikbaar.
 • Het gebouw staat in Wassenaar.

Samenwerken met de Wassenaarse Energie Cooperatie?

Zonne-energie op je dak – dat is makkelijk en mooi. Het regelen van een coöperatief zonnedak is wel behoorlijk wat werk. Dat kan de Wassenaarse Energie Coöperatie van je overnemen. Ben je in voor een coöperatief zonnedak? Dan maken we graag een afspraak. Dan kunnen we je specifieke situatie bespreken en al je vragen beantwoorden.

Ja, ik ga voor een collectief zonnedak! En nu?

 • De Wassenaarse Energie Coöperatie laat vooraf de constructie van jouw dak beoordelen door een expert: veiligheid staat voorop.

 • We maken samen afspraken over toegang tot het dak, over onderhoud en eventuele schades waarvoor de coöperatie zich verzekert.

 • We maken samen afspraken in geval het dak toch na minder dan 15 jaar niet meer beschikbaar is
 • De Wassenaarse Energie Coöperatie regelt de installatie van de zonnepanelen.
 • De Wassenaarse Energie Coöperatie kan de werving van leden regelen. Dit kunnen we ook samen doen.

Ik ken zo’n groot dak, alleen is het niet van mij

Misschien zit je bij een vereniging, woon je in een huurwoning of werk je in Wassenaar. Je maakt gebruik van een gebouw met een groot dak. Je wilt graag dat daar zonnepanelen komen. Voldoet het dak aan de voorwaarden? Dan maken we graag een afspraak. Dan kunnen we je ideeën in meer detail bespreken en kijken hoe we samen met de eigenaar kunnen overleggen.

 

Mijn grote dak is van een VvE

Is jouw grote dak van een VvE? Ook dan is een collectief zonnedak mogelijk. Hiervoor is een principeakkoord nodig over het gebruik van het dak binnen VvE. We hebben gekozen de huidige menskracht het komende jaar eerst in te zetten voor daken zonder VvE, omdat een zonnedak bij een VvE iets ingewikkelder is. Echter, als het bestuur en de leden van de VVE bereid zijn er zelf tijd in te stoppen, kan je zo’n VvE-centrale goed opzetten. Dat kan ook onder de vlag van de Wassenaarse Energie Coöperatie. Dan helpen we graag. Neem gerust contact met ons op: want het doel is zoveel mogelijk lokale groene stroom in Wassenaar.

Fragment uit webinar Zon op Dak – Gemeente Wassenaar.